Stavebný dozor na D1 Hubová - Ivachnová zabezpečia Poliaci

NETKY.SK • 7 August 2014, 13:46 • 2 min
Stavebný dozor na D1 Hubová - Ivachnová zabezpečia Poliaci

BRATISLAVA - Činnosť stavebného dozoru na stavbe diaľnice D1 Hubová - Ivachnová pri Ružomberku bude zabezpečovať poľská spoločnosť URS Polska Sp. z.o.o. so sídlom vo Varšave.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) za poskytovanie tejto služby zaplatí vybranému dodávateľovi takmer 3,942 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Predstavuje to 42,3 % z prvotnej predpokladanej hodnoty zákazky 9,314 mil. eur. Poľská firma uspela vo verejnej súťaži spomedzi piatich prijatých ponúk. NDS oznámila výsledok vyše dva roky trvajúceho tendra s tým, že projekt bude financovať s využitím peňazí Kohézneho fondu Európskej únie.

 

NDS vyhlásila súťaž na stavebný dozor pre stavbu liptovského úseku D1 Hubová - Ivachnová ešte v marci 2012 a ponuky sa otvárali v apríli toho istého roka. Poskytovanie služby podľa podmienok tendra by malo trvať päť rokov. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) následne v závere roka 2012 nariadil diaľničiarom opätovne vyhodnotiť ponuky na základe námietok. ÚVO v apríli tohto roka zamietol námietky jedného z uchádzačov, ktorý v tendri neuspel, proti výsledku opakovaného vyhodnotenia ponúk. 

 

Diaľnicu Hubová - Ivachnová v dĺžke 15,3 kilometra postaví slovensko-české združenie Čebrať v zložení OHL ŽS, a.s. Brno a Váhostav - SK, a.s. Žilina. Stavebné práce, vrátane realizačnej dokumentácie, sa zhotoviteľ zaviazal uskutočniť za zmluvnú cenu 227,264 mil. eur bez dane do júna 2017. Zmluva o dielo bola uzavretá 7. novembra 2013, výstavba oficiálne začala 11. februára tohto roka. Diaľnica bude financovaná zo zdrojov EÚ dvojfázovo v rámci dvoch programových období 2007 až 2013 a 2014 až 2020. Eurofondy z predošlého obdobia možno totiž využiť len do konca roka 2015. Na diaľnici postavia dvojrúrový tunel Čebrať pod rovnomenným vrchom v dĺžke 1 994 metrov, 21 mostov, križovatky Hubová, Likavka a pripojenie na cestu I/18, ako aj ľavostranné odpočívadlo Ivachnová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies