Stavební robotníci v Brazílii opäť štrajkujú, práce pre MS 2014 stoja

NETKY.SK • 2 Február 2012, 11:54 • 2 min
Stavební robotníci v Brazílii opäť štrajkujú, práce pre MS 2014 stoja

Stavební robotníci v Brazílii opäť štrajkujú, práce pre MS 2014 stoja

slovakia

left justify in out

img

Robotníci v Brazílii, ktorí pracujú na výstavbe futbalového štadióna v Salvadore určeného pre potreby majstrovstiev sveta 2014, štrajkujú za zvýšenie miezd už 7 dní.
      Arena Fonte Nova v Salvadore je aj jedným z dejísk Pohára konfederácie 2013, záverečnej generálky pred samotným šampionátom. Očakáva sa, že športovisko bude do júna 2013, kedy sa turnaj uskutoční, pripravené.
      Generálny tajomník Medzinárodnej futbalovej federácie Jerome Valcke navštívil Brazíliu pred dvoma týždňami a pochválil organizátorov za prípravu. Pracovníkom sa však nepáči dohoda medzi hostiteľskými mestami a spoločnosťou, ktorá má na starosti výstavbu a rekonštrukciu štadiónov.
      Štrajk robotníkov už predtým zasiahol budovanie športovísk v hlavnom meste krajiny Brasilii, Belo Horizonte a v Rio de Janeiro.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies