Stavebné spoločnosti dostali pokuty, neplatili robotníkom

NETKY.SK • 10 Február 2014, 13:25 • 2 min
Stavebné spoločnosti dostali pokuty, neplatili robotníkom

SOČI - Na odhalení neplatičov sa podieľal aj MOV.

slovakia

left justify in out

Stavebné spoločnosti podieľajúce sa na prípravách zimných olympijských hier v Soči zaplatia pokuty za neuhradené mzdy zamestnancom. Robotníci sa dočkajú kompenzácií. Uviedol to riaditeľ Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pre komunikáciu Mark Adams. Na odhalení neplatičov sa podieľal aj MOV. Zostavil zoznam približne 200 osôb, ktoré nedostali peniaze za svoju prácu, a posunul ho ruským úradom.

"Dohliadli sme na rešpektovanie ľudských práv a zozbierali prípady, keď robotníci zo zahraničia nedostali zaplatené. Ak si dobre pamätám, bolo na ňom 200 mien, ktoré sme poskytli organizátorom v Soči. Následne sa rozbehlo podrobné vyšetrovanie. Preverili asi 500 firiem, mnohé z nich dostali pokutu," povedal Adams a pochvaľoval si spoluprácu s ruskou stranou: "Myslím si, že odviedli slušnú prácu, aby zabezpečili, že ľudia dostanú svoje peniaze, aj keď žijú v inej krajne, čo nie je vždy ľahké". 

V Soči a okolí si privyrábali najmä robotníci zo stredoázijských krajín, ako sú Tadžikistan, Kirgizsko či Uzbekistan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies