Stavebné práce obmedzia vlaky medzi Humenným a Prešovom

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 16:36 • 2 min
Stavebné práce obmedzia vlaky medzi Humenným a Prešovom

BRATISLAVA/PREŠOV – Do konca mája obmedzia regionálnu dopravu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) na linke Prešov – Strážske - Humenné stavebné práce.

slovakia

left justify in out

V úseku z Nižného Hrabovca cez Strážske do Humenného a opačne sú preto vlaky nahradené autobusovou dopravou. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.


Obmedzenia sa dotknú všetkých osobných vlakov premávajúcich počas dňa medzi Prešovom a Humenným v oboch smeroch. Platí to aj počas víkendov. Výluka zasiahne aj piatkový a nedeľný posilový rýchlik R 1602/1603 Šarišan z Bratislavy cez Prešov do Humenného a späť.

 

Vlaky budú na časti trasy Nižný Hrabovec – Humenné v dôsledku výlukových prác nahradené autobusovou dopravou. Tá obsluhuje zastávky Nižný Hrabovec, Strážske, Brekov a Humenné. ZSSK upozorňuje, že v cieľovej stanici môžu spoje meškať 10 až 15 minút. V autobusoch navyše nebude zabezpečená preprava bicyklov. Výluka potrvá do utorka 31. mája do 17:00.


Železničná spoločnosť zároveň prijala opatrenia na zachovanie prípojných väzieb regionálnych vlakov v Prešove (smer Kysak/Košice a smer Lipany/Plaveč) a v Humennom (smer Stakčín, smer Medzilaborce). Regionálne expresy a osobné vlaky z Trebišova (z Košíc a Michalian) a opačne prejdú do a z Humenného bez obmedzení. Dôvodom výluky sú stavebné a rekonštrukčné práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona