Stavebné firmy získavajú zákazky na základe spolupráce a kontaktov

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 17:04 • 2 min
Stavebné firmy získavajú zákazky na základe spolupráce a kontaktov

BRATISLAVA - Stavebné firmy získavajú zákazky na základe dlhodobej spolupráce a osobných kontaktov s investormi. Vyplýva to z analýzy slovenského stavebníctva k 2. štvrťroku 2018 od analytickej a výskumnej spoločnosti CEEC Research.

slovakia

left justify in out

Pripravila ju v spolupráci s Považskou cementárňou v Ladciach a vychádza z rozhovorov s riaditeľmi kľúčových stavebných spoločností. O výsledkoch informovala médiá spoločnosť v piatok.

 

Na stupnici od 0 do 10, kde desiatka je faktor s maximálnym vplyvom na získanie zákazky, ohodnotili riaditelia stavebných firiem dlhodobú spoluprácu a osobné kontakty s investormi 7,9 respektíve 7,8 bodu. Najmenej sa firmy pri získavaní zákaziek spoliehajú na priamy dopyt zákazníkov(5,8 bodu).

 

Ponúkaná cena je podľa riaditeľov stavebných firiem kľúčovým kritériom pre zákazníka. Tento faktor získal 8,8 bodu. Významne sa do rozhodovacieho procesu premieta vlastná skúsenosť s firmou (7,8 bodu) a jej predchádzajúce realizácie u iných zákazníkov (7,6 bodu). Najmenší vplyv má pri výbere reklama (4,7 bodu) a veľkosť firmy (5,5 bodu).

 

Takmer polovica (47 %) stavebných firiem je ochotná pre získanie zákazky prekročiť svoje interné smernice (tzv. risk management), a 53 % z nich by to nikdy nespravilo, uzatvára analýza.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies