Stavebné firmy uzavreli kartel, aj tak možno dostanú miliónové zákazky!

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 09:50 • 2 min
Stavebné firmy uzavreli kartel, aj tak možno dostanú miliónové zákazky!

BRATISLAVA - Stavebné firmy Strabag, Doprastav, česká Skanska, Inžinierske stavby Košice, uzavreli pred deviatimi rokmi kartel, a preto mali byť vylúčené z ďalších súťaží o zákazky pre štát.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Hospodárske noviny je však všetko inak. Firmy majú blízko k miliónovým zákazkám od štátu. Zelenú im dáva Slovenská správa ciest pri výstavbe ciest za takmer 68 miliónov eur. Podľa denníka to umožňuje medzera v zákone.

 

Ten totiž hovorí iba to, že takéto firmy musí Úrad pre verejné obstarávanie len vyškrtnúť zo zoznamu podnikateľov. Teda zo súpisu firiem, ktoré môžu podnikať zo štátom. Avšak nezakazuje im, aby sa zapájali do súťaží a následne si ich napríklad štátne firmy vybrali ako víťazov, informuje denník v článku s názvom "Uzavreli kartel. Aj tak majú na dosah biznis od štátu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies