Stavebné firmy namietajú v súťaži na výstavbu diaľnice D3 pri Žiline

NETKY.SK • 8 Január 2014, 11:01 • 2 min
Stavebné firmy namietajú v súťaži na výstavbu diaľnice D3 pri Žiline

BRATISLAVA - Námietku stavebných firiem má na stole Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v súvislosti s vyše štvorkilometrovým úsekom diaľnice D3 pri Žiline. A to za príliš nízku cenu. Informovalo o tom dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

Podľa HN namietajú na ÚVO spoločnosti Eurovia a Hochtief. Tie predložili v súťaži o výstavbu úseku D3 Žilina Strážov - Žilina Brodno druhú najnižšiu ponuku, takmer 255 miliónov eur. Prvá skončila Skanska s ponukou o takmer 65 miliónov nižšou. "Konkurent v tomto prípade verejnému obstarávateľovi predložil mimoriadne nízku cenu v porovnaní s priemerom ostatných predložených cien," potvrdil pre denník hovorca firmy Hochtief Michal Talián. 

Štát odhadoval, že diaľnicu postaví za 283,9 milióna. Tento žilinský úsek sa pritom už raz súťažil. Aj prvýkrát dala najnižšiu ponuku spoločnosť Skanska. Vtedy však ponúkla o niečo nižšiu cenu ako v súčasnosti. Kým v minulosti jej ponuku Národná diaľničná spoločnosť neakceptovala, teraz jej už v decembri poslala akceptačný list.

"Naša cenotvorba je štandardná a nami ponúkané ceny obsahujú všetky potrebné náklady na zhotovenie diela v kvalite a v čase," konštatovala pre HN šéfka spoločnosti Skanska Magdaléna Dobišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies