Stavebná výroba v EÚ stúpla, na Slovensku naopak klesla

NETKY.SK • 19 December 2016, 12:46 • 2 min
Stavebná výroba v EÚ stúpla, na Slovensku naopak klesla

BRATISLAVA - Sezónne upravená stavebná produkcia eurozóny v októbri podľa prvého odhadu medzimesačne posilnila o 0,8 percenta a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa zväčšila o 0,4 percenta. Medziročne októbrová stavebná výroba eurozóny vzrástla o 2,2 percenta a v rámci celej EÚ posilnila o 1,1 percenta. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Slovenská stavebná výroba sa v októbri vyvíjala horšie, ako bol priemer za celú EÚ, keďže klesla medziročne aj medzimesačne. V rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, bol pritom medziročný pokles slovenského stavebníctva najvýraznejší, a to o 22,1 percenta. Po Slovensku nasledovali Poľsko (-18 %) a Bulharsko (-14 %). Najväčší medziročný rast stavebníctva dosiahli Švédsko (10,1 %) a Holandsko (8,2 %).


Medzimesačný pokles slovenského stavebníctva bol v októbri v rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje, tretí najvýraznejší. Slovenská stavebná produkcia oproti septembru klesla o 3,5 percenta. Viac sa zmenšila v Slovinsku (-6,8 %) a v Maďarsku (-3,8 %). Najsilnejší medzimesačný rast evidovali Švédsko (2,3 %), Francúzsko (2,1 %) a Nemecko (1,7 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies