Stavbou roka 2015 sa stal multifunkčný komplex City Arena v Trnave

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 09:05 • 2 min
Stavbou roka 2015 sa stal multifunkčný komplex City Arena v Trnave

TRNAVA - Stavbou roka 2015 sa stal multifunkčný komplex City Arena, Trnava, autorov architektonického riešenia Pavla Adamca, Milana Paulíka, Pavla Hrčku a Martina Ďuríka. Rozhodla o tom odborná porota. Víťaznej stavbe, ako aj ďalším vyhodnoteným projektom a stavbám, odovzdali dnes v Bratislave ocenenia na galavečere pri príležitosti konania veľtrhov Coneco a Racioenergia.

slovakia

left justify in out

Organizátorom súťaže je od roku 1995 Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia.

 

Súťaž Stavba roka sa vyhlasuje každoročne na podporu kvality komplexnej realizácie stavebného diela, ako súčasť uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a stavebníctve s cieľom dosiahnutia európskych štandardov v reálnom čase. Jedným z gestorov tohto systému je Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky a garantmi kvality jeho realizácie sú Slovenská komora stavebných inžinierov a Slovenská komora architektov.

 

Multifunkčný komplex City Arena sa nachádza na okraji centrálnej mestskej zóny Trnava, a zároveň v priamom dotyku s mestskou pamiatkovou rezerváciou mesta Trnava. Celý komplex tvorí futbalový štadión a nákupné centrum, ktorého súčasťou je aj prekrytá pešia zóna. Futbalový štadión stojí na mieste pôvodného Štadióna Antonína Malatinského a nákupné centrum so zázemím vzniklo na území bývalého parkoviska. Celý komplex má v rámci mesta výbornú polohu, priamu nadväznosť na historické centrum mesta a dobrú pešiu aj automobilovú dostupnosť.

 

Odborná porota udelila aj cenu verejnosti a získala ju Vyhliadková veža Tokaj, Malá Tŕňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona