Stavba pod bratislavským Mostom SNP bude musieť byť odstránená

NETKY.SK • 28 Február 2019, 09:34 • 2 min
Stavba pod bratislavským Mostom SNP bude musieť byť odstránená

BRATISLAVA - Stavebný úrad v bratislavskej Petržalke nariadil odstrániť kritizovanú stavbu pod Mostom SNP. Považuje ju totiž za nepovolenú.

slovakia

left justify in out

Voči rozhodnutiu úradu sa však stavebník, spoločnosť Zemegula, odvolal a o ďalšom postupe rozhodne Okresný úrad Bratislava, ktorému Petržalka odvolanie spolu s vyjadrením účastníkov konania odstúpi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

برج یوفو، براتیسلاوا. اسلواکی

Príspevok, ktorý zdieľa Masiha (@masiha_life),

 

Na nástupnom priestore do reštaurácie UFO na Moste SNP realizoval minulý rok stavebník časť prác za účelom odstránenia havarijného stavu časti objektu mosta. Na tie v januári 2018 stavebný úrad vydal predbežné povolenie na začatie prác. "Avšak štátny stavebný dozor zistil, že práce boli vykonávané nad rámec havarijného stavu a že zámerom stavebníka bolo vybudovať pod mostom cyklistické a turistické centrum," uviedla pre TASR Mária Halašková z petržalského miestneho úradu. Stavebník totiž minulý rok odstránil hlavné a bočné schodiská, vedúce na Most SNP (na petržalskej strane) vrátane nástupnej plošiny a zrealizoval novú konštrukciu ako základ pre dvojpodlažnú stavbu.

 

img

 

Stavebník však podľa úradu tento zväčšený rozsah potrebných opráv havarijného stavu stavebnému úradu neohlásil a ani nepožiadal o ich povolenie. Práce na stavbe boli po kritike verejnosti v máji 2018 zastavené a doteraz sa čaká na konečne rozhodnutie úradov. Na petržalskej strane pod Mostom SNP sa tak v súčasnosti nachádza rozostavaný dreveno-kovový skelet.

 

img

 

Firma Zemegula, ktorá prevádzkuje reštauráciu, vyhliadku UFO i pláž pri Dunaji, začala minulý rok pod Mostom SNP budovať cyklistické a turistické centrum. Vyplýva to aj z materiálov k predĺženiu prenájmu pozemkov tejto firme, ktoré schvaľovalo v roku 2017 i 2016 bratislavské mestské zastupiteľstvo. Proti prebiehajúcej stavbe sa však zdvihla vlna kritiky. Krajský pamiatkový úrad Bratislava uviedol, že žiadne práce na Moste SNP neodsúhlasil a neevidoval od hlavného mesta či stavebníka žiadosť o rozhodnutie v tejto veci. Bývalý primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v máji 2018 uviedol, že rozumie rozhorčeniu Bratislavčanov a ako povedal, sám ho aj pociťuje. "O tom najnovšom vývoji pod Mostom SNP neboli informovaní oni, ale ani mesto," povedal. Stavebníka primátor tiež požiadal o okamžité zastavenie prác.

 

Firma Zemegula na otázky TASR doteraz nereagovala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona