Stavba križovatky Triblavina na D1 bude stáť 23,7 mil. eur

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 14:13 • 2 min
Stavba križovatky Triblavina na D1 bude stáť 23,7 mil. eur

BRATISLAVA - Výstavba mimoúrovňovej križovatky Triblavina na úseku diaľnice D1 Bratislava - Trnava bude stáť 19,75 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 23,7 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vybrala v tendri za zhotoviteľa prác spoločnosť Porr, s. r. o. Bratislava a tá má na ukončenie stavby dva roky. Úsek v dĺžke 1 630 metrov bude financovaný zo štátneho rozpočtu.

 

Súbežnými kolektorovými komunikáciami a okružnými križovatkami sa na diaľnicu napoja cesty I. a II. triedy a okolité obce. "Účelom navrhovanej stavby diaľničnej križovatky je zlepšiť dopravnú situáciu v okolí, nielen na momentálne dotknutom území, ale aj s výhľadom na dobudovanie prepojenia ciest I/61 a II/502," oznámila NDS. Výstavbu križovatky Triblavina si vyžiadala dopravná situácia v území. "V súčasnej dobe sa prudko rozvíja urbanizácia územia v oblasti obcí Chorvátsky Grob - Čierna Voda a Bernolákovo, čo má za následok zvýšenie dopravnej záťaže na existujúcej cestnej sieti v území," zdôvodnila NDS výstavbu križovatky Triblavina. 

 

Nultá etapa rekonštrukcie križovatky Senec na D1 bude stáť zhruba 1,937 mil. eur bez dane, resp. 2,325 mil. eur vrátane dane. Spoločnosť Eurovia SK, a. s. Košice má práce uskutočniť za šesť mesiacov na základe výsledku súťaže. Vznikne nový odbočovací pruh, ktorý bude pokračovať kolektorovým pásom až k vetve križovatky Senec. Rekonštrukcia križovatky Senec bude spolufinancovaná z prostriedkov Európskej únie cez Operačný program Doprava. 

"Stavba je riešená ako nultá etapa budúceho rozšírenia úseku D1 Bratislava - Senec na šesťpruh. Zrekonštruovaním križovatky Senec sa výrazne odľahčí doprava pri vstupe do Senca smerom z Bratislavy, predovšetkým počas večernej dopravnej špičky," informovala NDS. Prestavbou križovatky sa zabezpečí napojenie všetkých smerov D1 a cesty II/503, celková navrhovaná dĺžka úpravy je vyše 772 metrov. Rekonštrukcia križovatky Triblavina aj nultá etapa rekonštrukcie križovatky Senec na D1 sú súčasťou pripravovaného projektu rozšírenia diaľnice medzi Bratislavou a Trnavou na šesť pruhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies