Stavanie pomníkov Biľakovi nie je podľa R. Sulíka normálne

NETKY.SK • 24 Február 2015, 15:04 • 2 min
Stavanie pomníkov Biľakovi nie je podľa R. Sulíka normálne

BRATISLAVA - Podľa šéfa liberálov Richarda Sulíka nie je normálne, aby sa človeku, akým bol komunistický funkcionár Vasil Biľak, stavali pomníky.

slovakia

left justify in out

"Za svoje činy mal byť odsúdený a potrestaný, a nie velebený. Čestné občianstvo pre tohto človeka je výsmechom všetkým obetiam minulého režimu," povedal.
     

Liberáli sa dnes dištancovali od aktivity rodákov obce Krajná Bystrá na čele so starostom obce, ktorí postavili pamätník komunistickému funkcionárovi Biľakovi. Strana SaS zároveň odmietla, že by starosta Ján Štefanco kandidoval v komunálnych voľbách za ňu.
     

Štefanco kandidoval v roku 2010 za koalíciu SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd a v roku 2014 ako nezávislý. "O pohnútkach pána Štefanca sme v roku 2010 nevedeli. Je nám ľúto, že dostal podporu koalície, ktorej sme boli súčasťou. SaS je jediná strana bez komunistov a eštebákov. Vždy budeme minulý režim odsudzovať," zhrnul Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies