Stav šiestich obetí z Petrohradu je veľmi vážny, hospitalizované sú stále desiatky ľudí

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 14:11 • 2 min
Stav šiestich obetí z Petrohradu je veľmi vážny, hospitalizované sú stále desiatky ľudí

PETROHRAD - Stav šiestich ľudí zranených v pondelok pri výbuchu vo vlakovej súprave metra v Petrohrade je lekármi považovaný za veľmi vážny. Zranenia ďalších štyroch ľudí sú ťažké. Informovala o tom dnes spravodajská stanica Echo Moskvy s odvolaním sa na námestníčku gubernátora Petrohradu Annu Miťaninovú.

slovakia

left justify in out

V dôsledku výbuchu vo vagóne metra prišlo o život 14 ľudí. Desiatky ďalších pri tom utrpeli zranenia. Podľa dnešných informácií agentúry TASS je hospitalizovaných ešte 55 ľudí.

 

Podľa Echa Moskvy sa na centrum psychologickej pomoci ministerstva pre mimoriadne situácie obrátilo vyše tisíc ľudí.

 

K výbuchu v súprave metra došlo v pondelok v čase, keď sa nachádzala medzi stanicami Senné námestie a Technologický inštitút. Podľa zdroja z prostredia bezpečnosti sa vo vozni odpálil samovražedný atentátnik, ktorého neskôr identifikovali ako etnického Uzbeka žijúceho v Rusku.

 

Ruský vicepremiér Arkadij Dvorkovič dnes podľa TASS informoval, že ruská vláda na svojom dnešnom zasadnutí schváli dokument o opatreniach na posilnenie bezpečnosti v metre.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona