Stav realitného trhu a kríza na Ukrajine sú pre USA rizikom

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 10:46 • 2 min
Stav realitného trhu a kríza na Ukrajine sú pre USA rizikom

WASHINGTON - Riziká spojené s klesajúcim realitným trhom a s geopolitickým napätím oslabujú americkú ekonomiku.

slovakia

left justify in out

V stredu to uviedla šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová. Pred členmi Spoločného ekonomického výboru amerického Kongresu Yellenová zdôraznila, že americká centrálna banka sa zaviazala, že udrží hlavné úrokové sadzby blízko nuly dlhší čas.

 

Geopolitické napätie Yellenová označila za významné riziko, čo naznačuje, že sa Fed obáva, že by konflikt na Ukrajine mohol nepriaznivo pôsobiť na americkú ekonomiku. Zároveň vyjadrila obavy zo stavu realitného trhu. Podľa jej slov sa zdalo, že zotavovanie realitného trhu naberá na sile, teraz sa však utlmilo. Yellenová očakáva, že americká ekonomika bude rásť o čosi rýchlejšie ako v minulom roku, zároveň však opäť vyhlásila, že miera inflácie, ktorá by trvalejšie bola pod hranicou dvoch percent, by pre ekonomiku znamenala riziko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies