Stav pacientky s tzv. prasacou chrípkou sa mierne zlepšil

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:49 • 2 min
Stav pacientky s tzv. prasacou chrípkou sa mierne zlepšil

BANSKÁ BYSTRICA - Stav 64-ročnej pacientky, ktorá leží v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici s chrípkou typu A(H1N1), známou pod názvom tzv. "prasacia" chrípka, sa mierne zlepšil.

slovakia

left justify in out

Ako dnes pre TASR uviedla hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje, pacientka, hospitalizovaná na anestéziologicko- resuscitačnom oddelení (ARO) nemocnice, je stabilizovaná. Je stále na umelej pľúcnej ventilácii. "Stav sa mierne zlepšil," reagovala Maťašeje. Lekári sú však v prognózach opatrní.
     

Ako v piatok (13.2.) informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, pacientku s cukrovkou prijali do nemocnice pre akútne respiračné zlyhávanie. Mala teplotu, ktorú lekári pôvodne pripisovali gangranóznej nohe pri podozrení na sepsu.
     

"Lekári však vyslovili aj podozrenie na chrípku. Testy potvrdili chrípku typu A(H1N1). Pacientka užíva antivirotiká, predpísaná je aj ďalšia liečba," konštatovala Tolnayová.
     

V celom Banskobystrickom kraji došlo minulý týždeň k výraznému vzostupu chrípky a jej podobných ochorení. Z tohto dôvodu stále platí zákaz návštev v Rooseveltovej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies