Stav ohrozenia a tretí stupeň povodňovej aktivity v meste naďalej trvá

NETKY.SK • 17 August 2010, 06:57 • 2 min
Stav ohrozenia a tretí stupeň povodňovej aktivity v meste naďalej trvá

Stav ohrozenia a tretí stupeň povodňovej aktivity v meste naďalej trvá

slovakia

left justify in out

img

Stav ohrozenia a tretí stupeň povodňovej aktivity v Handlovej naďalej trvá. Táto mimoriadna situácia skončí až na základe rozhodnutia okresného krízového štábu a stabilizovanej situácii v meste, povedal primátor mesta Rudolf Podoba.
Noc po nedeľňajšej (15.8.) prívalovej vlne a vybrežení Handlovky bola pomerne pokojná, tok riečky sa stabilizoval. Aj v nočných hodinách však pokračovalo odčerpávanie vody zo zatopených pivníc. Prudký tok na viacerých miestach prerušil prívod elektrickej energie. Predpoludním ešte stále nebola obnovená dodávka elektriny v dvoch uliciach - Ligetskej a Ivana Olbrachta. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Jana Paulínyová.
Obyvatelia spoločne s hasičmi odstraňujú z okolia svojich domov nánosy bahna. V teréne sú všetci zamestnanci mesta aj nezamestnaní v rámci verejnoprospešných prác. V meste sa zišli opätovne členovia záchranárskych zložiek, približne 60 vojakov Ozbrojených síl SR. Následky povodí pomáhajú odstraňovať ťažké mechanizmy, pomoc v tomto smere poskytli aj Hornonitrianske bane Prievidza. Vďaka tejto pomoci je mesto po hlavnej ceste už prejazdné aj keď s určitými obmedzeniami.
Členovia krízového štábu dnes prešli všetky miesta postihnuté povodňou. Postupne budú vyčísľovať aj škody na verejnom majetku. Keďže nefunguje mestský rozhlas, radnica s občanmi komunikuje pomocou hlasného ligifónu a potrebné informácie získajú aj na vývesných tabuliach. Upozorňujú na nich napríklad občanov požívajúcich pitnú vodu z vlastných studní, že môžu využiť bezplatný rozbor vody, ktorý zistí, či nie je zdraviu škodlivá.
Doprava v meste je stále ešte obmedzená pre rozsiahle škody na miestnych komunikáciách. Do všetkých častí mesta ešte stále nepremávajú.
Železnica je podľa posledných informácií mesta stále nepriechodná, uviedla Paulínyová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies