Stav Morgensterna sa lepší, nádej na ZOH bliká

NETKY.SK • 13 Január 2014, 13:52 • 2 min
Stav Morgensterna sa lepší, nádej na ZOH bliká

SALZBURG - Zdravotný stav rakúskeho skokana na lyžiach Thomasa Morgensterna po piatkovom ťažkom páde na "mamuťom" mostíku HS-200 v Kulme sa zlepšuje. Trojnásobný olympijský víťaz, ktorý je v nemocnici v Salzburgu, sa postupne zotavuje zo zranení hlavy a pomliaždenia pľúc.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie národného zväzu ÖSV víkendové vyšetrenia dopadli uspokojivo. Lekári v tomto prípade vraj nevylučujú a nechali dokonca otvorenú aj možnosť, že by populárny "Morgi" štartoval aj na februárových ZOH 2014 v Soči. Dôležitú úlohu pochopiteľne zohrajú aj výsledky ďalších vyšetrení.

Šéftréner rakúskych skokanov na lyžiach Alexander Pointner informoval, že bude na Morgensterna čakať tak dlho, ako sa len dá. "Dúfam, že tu existuje reálna šanca na účasť Thomasa v Soči. Nechám dvierka pre neho otvorené," vyjadril sa Pointner.

Pri piatkovom druhom tréningovom pokuse na "mamuťom" mostíku HS-200 v stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf v Kulme stratil 27-ročný rakúsky skokan vo vzduchu rovnováhu a spadol z výšky približne šesť metrov na hlavu i chrbát. Spod mostíka ho odniesli členovia záchrannej služby. Po nekoordinovanom náraze bol chvíľu v bezvedomí, ale rýchlo sa z neho prebral. "Môže hýbať nohami i rukami, čo je veľmi dôležité," povedal pre ORF ešte pred prevozom lekár rakúskej reprezentácie Herbert Leitner.

Druhý muž celkového poradia pred týždňom skončeného 62. ročníka prestížneho podujatia Turné štyroch mostíkov mal po mesiaci ďalší ťažký pád. V polovici decembra musela Morgensterna z pretekoch v nemeckom Titisee-Neustadte transportovať helikoptéra do nemocnice vo Freiburgu. Osemnásobný zlatý medailista z majstrovstiev sveta a dvojnásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stratil po odraze kontrolu nad pravou lyžou a už nedokázal "ustáť" svoj let.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies