Stav Marty Kubišovej sa zlepšuje

NETKY.SK • 6 November 2015, 10:13 • 2 min
Stav Marty Kubišovej sa zlepšuje

PRAHA - Česká speváčka Marta Kubišová sa úspešne zotavuje po nedelňajšom infarkte. Interpretku museli v deň jej 73. narodenín hospitalizovať v pražskej Nemocnici Na Homolce.

slovakia

left justify in out

Po menšej narodeninovej oslave, ktorú usporiadala pre úzky okruh priateľov, jej náhle prišlo zle. "Pichalo ma v hrudníku. Cítila som, že niečo nie je v poriadku," prezradila počas rozhovoru pre český denník Aha! Uznávaná umelkyňa nebola v tej chvíli sama a pomoc vyhľadal jej blízky kamarát, majiteľ Divadla Ungelt Milan Hein. "Veľmi mi pomohol. Neviem, čo by bolo, ak by tam nebol," zverila sa speváčka.


Momentálne je jej stav stabilizovaný a už sa nenachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Najhoršie má za sebou. Baví sa, usmieva sa a schuti sa pustila do chlebíčkov, ktoré má rada a ktoré som jej priniesol do nemocnice. Ako mi s dávkou čierneho humoru prezradila, kedysi pre ne neemigrovala, pretože nikde inde na svete nie sú také vynikajúce ako v Čechách," uviedol Hein.


Marta Kubišová začínala spevácku kariéru s tanečnou skupinou. V roku 1962 sa dostala v súťaži Hľadáme nové talenty až do finále. V 60. rokoch pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr spolu s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom v triu Golden Kids. Je trojnásobnou víťazkou ankety Zlatý slávik. V roku 1970 jej zakázali umeleckú činnosť, v období 1981 - 1989 pracovala vo Výstavbe sídlisk. Pôsobila tiež ako hovorkyňa Charty 77. Od revolúcie opäť spieva. Jej najznámejšou skladbou je Modlitba pro Martu. Vydala albumy ako Songy a balady (1969), Lampa (1990), Řeka vůní (1995), Bůh ví (1996), Příběh (2004) či Vítej, lásko (2005).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona