Stav hviezdy NBA Lamara Odoma sa vraj zlepšuje

NETKY.SK • 15 Október 2015, 09:58 • 2 min
Stav hviezdy NBA Lamara Odoma sa vraj zlepšuje

LAS VEGAS - Zdravotný stav dvojnásobného víťaza basketbalovej NBA Lamara Odoma sa o niečo zlepšil, reaguje na podnety z okolia. Uviedol to reverend Jesse Jackson po stredajšej návšteve u pacienta nemocnice v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Odom je v ohrození života po tom, ako ho našli v bezvedomí vo verejnom dome v štáte Nevada asi 70 km od mekky hazardu. Hlásenie o mužovi, ktorý nereaguje na vonkajšie podnety a potrebuje pomoc lekára, prišlo v noci z utorka na stredu na úrad šerifa v okrese Nye zo zariadenia s príznačným názvom Love Ranch v nevadskom Crystale. Tridsaťpäťročného muža previezli v stabilizovanom stave do nemocnice v neďalekom Pahrumpe a odtiaľ sa ho pokúšali letecky prepraviť do Las Vegas, ale 208 cm vysoký krídelník sa nezmestil do vrtuľníka, ktorý bol k dispozícii. Preto podstúpil ďalšiu cestu sanitkou do Sunrise Hospital and Medical Center.

 

"Podľa toho, čo povedal lekár, je na tom oveľa lepšie ako včera. Aspoň trocha reaguje. Je napojený na hadičky, ale jeho stav nám dáva dôvod na optimizmus," povedal Jackson. Odomovi rodinní príslušníci médiám neposkytli vyhlásenie. Pri jeho lôžku sa vystriedali viacerí priatelia z detstva, rodina Kardashianovcov a cestu za svojím bývalým spoluhráčom meral aj Kobe Bryant.

Prominentného zákazníka našli dve dievčatá, ktorého ho išli skontrolovať v utorok popoludní, pretože od rána ho nebolo počuť. Ležal tvárou dolu a nebol pri vedomí. Keď ho na pokyn operátora telefonickej zdravotnej služby prevrátili na bok, začala mu z úst a nosa tiecť tekutina. Podľa majiteľa siete nevestincov Dennis Hofa Odom užil desať tabletiek voľne predávaného prípravku na podporu sexuálnej zdatnosti, tzv. rastlinnú Viagru a pil koňak, o iných návykových látkach vedel iba toľko, že si basketbalista pred sobotňajším príchodom do zariadenia doprial kokaín. Keď ho našli, vraj hlboko spal a dýchal. "Bolo počuť slabé chrápanie, ale dýchal pravidelne," povedal Hof. Odom vraj Love Ranch navštívil prvý raz. "Trávil čas v spoločnosti niektorých mojich dievčat," uviedol majiteľ.

 

Majster sveta z roku 2010 Odom má najlepšie basketbalové časy dávno za sebou. Rodák z Queensu získal dva tituly v NBA v rokoch 2009 a 2010 ako kľúčový náhradník Los Angeles Lakers. Stal sa najlepším striedajúcim hráčom NBA 2010/2011. Potom však prišli problémy v osobnom živote. Liečil sa zo závislosti od drog a alkoholu, bol bez angažmánu a jeho manželstvo s televíznou celebritou Khloé Kardashianovou stroskotalo. O reštart kariéry sa pokúšal aj v Európe, ale márne.

 

Lamar Odom má na konte 961 zápasov v základnej časti NBA a 108 v play-off. Dosiahol v nich priemer 13 bodov a vyše 8 doskokov na jeden duel. Okrem Lakers a Los Angeles Clippers hral aj za Dallas a Miami.


mj




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies