Stav dvoch amerických pacientov infikovaných vírusom eboly sa zlepšil

NETKY.SK • 22 Október 2014, 10:16 • 2 min
Stav dvoch amerických pacientov infikovaných vírusom eboly sa zlepšil

WASHINGTON - Nezávislý spolupracovník americkej stanice NBC, kameraman Ashoka Mukpo, sa úspešne vyliečil z vírusu eboly a dnes ho prepustia z nemocnice v štáte Nebraska. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Mukpo, ktorý sa do Spojených štátov vrátil 6. októbra, sa infikoval ebolou počas pracovných aktivít v západnej Afrike. Je druhým pacientom, ktorý sa v nemocnici Nebraska Medical Center úspešne vyliečil z tohto ochorenia.

 

Stav zdravotnej sestry Niny Phamovej, ktorá sa infikovala vírusom eboly počas ošetrovania prvého pacienta liečeného na toto ochorenie na území USA, sa zlepšil zo stupňa uspokojivý na stupeň dobrý. Oznámil to v utorok Národný úrad zdravia (NIH) so sídlom v štáte Maryland.

 

Americký prezident Barack Obama a jeho poradcovia sa dnes stretnú s Ronom Klainom, novým vrchným koordinátorom boja proti epidémii eboly, ktorá by mohla ohroziť aj obyvateľov USA, kde sa doteraz potvrdili celkovo tri prípady tohto ochorenia.

 

Cestujúci prichádzajúci do USA, ktorých cesty sa začali v troch západoafrických krajinách postihnutých ebolou, teda v Libérii, Sierre Leone alebo Guinei, musia priletieť na jedno z piatich amerických medzinárodných letísk, kde pre nebezpečnú vírusovú chorobu zvýšili kontroly pasažierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies