Stav britskej zdravotnej sestry nakazenej ebolou sa zhoršil a je kritický

NETKY.SK • 3 Január 2015, 16:29 • 2 min
Stav britskej zdravotnej sestry nakazenej ebolou sa zhoršil a je kritický

LONDÝN - Stav britskej zdravotnej sestry, ktorá sa v Sierre Leone nakazila ebolou a z glasgowskej nemocnice ju previezli do Londýna, je kritický, oznámili dnes lekári.

slovakia

left justify in out

Pauline Cafferkeyová má 39 rokov a je prvou osobou, ktorej diagnostikovali ebolu na britskej pôde.
      

Nemocnica, v ktorej je hospitalizovaná, dnes s ľútosťou oznámila, že sa stav pacientky "počas uplynulých dvoch dní postupne zhoršil a teraz je kritický".
      

V Londýne ju liečia na špecializovanej izolačnej jednotke plazmou z krvi pacienta, ktorý sa z eboly zotavil a tiež experimentálnym liekom proti vírusu eboly, informovala agentúra DPA.
      

Mladá Škótka sa vrátila v nedeľu do Británie a už v pondelok jej podľa jej slov prišlo zle. Najskôr ju hospitalizovali v najväčšom škótskom meste Glasgow a odtiaľ ju v utorok letecky previezli do Londýna.
      

Cafferkeyová pracovala ako dobrovoľníčka Národnej zdravotnej služby (NHS) v charitatívnej organizácii Save the Children v Sierre Leone.
      

Leží na nemocničnom oddelení, kde sa v septembri úspešne zotavil z eboly jediný predchádzajúci prípad tohto často smrteľného ochorenia v Británii - 29-ročný zdravotník William Pooley. Tomu však ebolu diagnostikovali už v Sierre Leone a až potom ho previezli na liečbu do vlasti. Po vyliečení v londýnskej nemocnici Royal Free Hospital sa Pooley vrátil do západnej Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies