Stav Ariela Šarona sa stále zhoršuje, pomôže mu už len zázrak

NETKY.SK • 6 Január 2014, 13:08 • 2 min
Stav Ariela Šarona sa stále zhoršuje, pomôže mu už len zázrak

JERUZALEM - Osemdesiatpäťročný Šaron leží už osem rokov v kóme po ťažkom záchvate mŕtvice.

slovakia

left justify in out

 Iba "zázrak" by mohol zachrániť zdravotný stav kontroverzného bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona od ďalšieho zhoršovania, uviedla dnes agentúra AP, citujúc dr. Zeeva Rotsteina, riaditeľa Šebovho zdravotného centra (Tel ha-Šomer) pri Tel Avive.

Šaron zostáva naďalej v stave ohrozenia života, zdôraznil Rotstein. "Pokiaľ nenastane zvrat v podobe zázraku, jeho stav sa bude deň zo dňa zhoršovať," dodal šéf nemocnice.

Napriek tomu, že lekárom sa podarilo stabilizovať niektoré Šaronove telesné funkcie, niekoľko životne dôležitých orgánov vrátane obličiek stále zlyháva.

Rotstein už v nedeľu novinárom povedal, že Šaron bojuje ako "skutočný lev", avšak lekári sa podľa neho celkovo domnievajú, že "túto krízu nemožno prekonať".

Osemdesiatpäťročný Šaron leží už osem rokov v kóme po ťažkom záchvate mŕtvice, ktorá ho zasiahla na vrchole jeho politickej moci. Nemocnica minulý týždeň oznámila, že jeho stav sa prudko zhoršil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies