Stav Američanky nakazenej vírusom ebola vykázal známky zlepšenia

NETKY.SK • 6 August 2014, 10:03 • 2 min
Stav Američanky nakazenej vírusom ebola vykázal známky zlepšenia

ATLANTA - Američanka, ktorá sa v Libérii nakazila vírusom ebola a následne ju previezli do Spojených štátov, je slabá, ale vykazuje známky zlepšenia. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na manžela pacientky Davida Writebola.

slovakia

left justify in out

Manžel 59-ročnej Nancy Writebolovej opísal jej stav ako "postupujúci", povedal Bruce Johnson, prezident humanitárnej organizácie SIM USA.

 

Podobne ako v prípade už skôr prevezeného lekára Kenta Brantlyho poskytujú špecialisti aj tejto misionárke experimentálny preparát od výrobcu z kalifornského San Diega, ktorý sa opiera o protilátky.

 

Podľa informácií spravodajskej televízie CNN sa zdravotný stav 33-ročného Brantlyho po podaní tohto prípravku v priebehu jedinej hodiny zlepšil. Experti sú však vzhľadom na fakt, že preparát nebol doteraz testovaný na ľuďoch, s prognózami a s ohľadom na možné riziká veľmi zdržanliví.

 

David Writebol, ktorý sa stále nachádza v Libérii, dodal, že rodina už zvažovala pohrebné prípravy, ale teraz cíti úľavu a je opatrne optimistický. Ocenil liečbu, ktorú jeho manželke poskytli v Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona