Štáty západného Balkánu prisľúbili už 20-tisíc miest pre utečencov

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:41 • 2 min
Štáty západného Balkánu prisľúbili už 20-tisíc miest pre utečencov

VIEDEŇ - Prísľub ďalších 8000 miest pre utečencov smerujúcich do Európy cez krajiny západného Balkánu sa podarilo dosiahnuť dnes popoludní pri druhej telefonickej konferencii predstaviteľov 11 členských krajín Európskej únie so zástupcami štátov spomínaného regiónu.

slovakia

left justify in out

Dnešný konštruktívny 90-minútový rozhovor priniesol podľa informácií tlačovej agentúry APA, odvolávajúcej sa na nemenované zdroje, ďalší pokrok. Srbsko a Chorvátsko prisľúbili dnes po 3000 miest, Macedónsko 2000 miest.

 

Telefonické konferencie zainteresovaných s týždennou periodicitou sú jedným zo záverov nedávneho mimoriadneho summitu predstaviteľov krajín západného Balkánu a štátov ležiacich na tzv. balkánskej trase migrantov.

Pri prvej podobnej konferencii uplynulý štvrtok prisľúbili účastníci 12.000 miest.

 

Tretia konferencia by sa mala uskutočniť na budúci utorok. Celkovo by účastníci chceli dosiahnuť prísľub 50.000 miest pre utečencov.

 

Poľské hlavné mesto Varšava bude navyše 12. novembra dejiskom rokovania na expertnej úrovni s predstaviteľmi agentúry Frontex. Konkrétne pri nich pôjde o zlepšenie výmeny údajov, o vylepšenie a doplnenie štandardizovaného formulára, využívaného pri dennej výmene informácií zainteresovanými štátmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona