Štáty si dosiaľ rozdelili len 86 zo 160.000 utečencov, EÚ môže použiť donucovacie prostriedky

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:41 • 2 min
Štáty si dosiaľ rozdelili len 86 zo 160.000 utečencov, EÚ môže použiť donucovacie prostriedky

BRUSEL - Členské štáty Európskej únie si doposiaľ rozdelili len 86 zo schváleného počtu 160.000 utečencov - 38 migrantov prijalo Švédsko a 48 Fínsko. Oznámil to dnes hovorca Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Uvedených 86 migrantov previezli do Švédska a Fínska z Talianska. EK okrem toho eviduje konkrétne prísľuby deviatich štátov EÚ, ktoré sa zaviazali prijať celkovo 854 utečencov, píše agentúra DPA. Malý počet dosiaľ prerozdelených migrantov hovorca EK komentoval slovami, že v akomkoľvek procese je najťažší práve začiatok. "Tisíce ľudí sa nedajú rozdeliť naraz," povedal hovorca s pripomenutím, že konečné rozhodnutie vo veci prijala EÚ len približne pred mesiacom. Zároveň však zdôraznil, že prerozdelenie migrantov je súčasťou legislatívy EÚ, a preto sa musí realizovať. Podľa slov hovorcu má EK nástroje, aby si prerozdelenie utečencov vynútila.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona