Status Quo museli pre hospitalizáciu gitaristu prerušiť turné

NETKY.SK • 3 August 2014, 13:10 • 2 min
Status Quo museli pre hospitalizáciu gitaristu prerušiť turné

BRATISLAVA - Britská rocková skupina Status Quo musela zrušiť šesť koncertov svojho aktuálneho európskeho turné.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je bližšie nešpecifikované ochorenie gitaristu Ricka Parfitta, ktorý v roku 1997 podstúpil operáciu na štvornásobný bypass. Šesťdesiatpäťročný hudobník je momentálne hospitalizovaný v chorvátskej Pule, kde mali Status Quo v sobotu odohrať koncert. Okrem tohto vystúpenia musela kapela zrušiť aj koncerty v Monaku, Švajčiarsku a Nemecku.


Status Quo vznikli v roku 1962 pod názvom The Scorpions, pričom jediným pôvodným členom, ktorý v kapele pôsobí aj v súčasnosti, je spevák Francis Rossi. Skupina používa názov Status Quo od roku 1967. Na konte má doteraz 30 štúdioviek, z ktorých štyri sa umiestnili na prvej priečke britského albumového rebríčka. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Down Down, Rockin' All Over The World, Whatever You Want, In The Army Now či The Anniversary Waltz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies