Štátom podporovaná čínska firma má záujem o kúpu FC Liverpool, ponúka 700 miliónov libier

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:30 • 2 min
Štátom podporovaná čínska firma má záujem o kúpu FC Liverpool, ponúka 700 miliónov libier

LIVERPOOL - Štátom podporovaná čínska spoločnosť SinoFortone sa snaží o kúpu anglického futbalového klubu FC Liverpool z rúk amerických majiteľov za 700 miliónov libier. Správu sprostredkoval web periodika The Independent.

slovakia

left justify in out

Súčasný vlastník Fenway Sports Group vie o záujme od marca. SinoFortone na čele s výkonným riaditeľom Peterom Čangom investovala do nových projektov v Spojenom kráľovstve za uplynulých dvanásť mesiacov 5,2 miliardy libier. Číňania sa už zaoberali alternatívou výstavby nového štadióna v blízkosti liverpoolskeho prístaviska, renováciou tréningového centra v Melwoode a zriadením série akadémií v najľudnatejšej krajine sveta.

 

Američania však aktuálne nie sú naklonení myšlienke predaja "červených" a ponuke nevenovali príliš veľkú pozornosť. Nový kontrakt za televízne práva potenciálne zabezpečí všetkým účastníkom najvyššej anglickej súťaže dosiaľ nepoznané finančné možnosti a vo Fenway Sports Group veria, že nemecký tréner Jürgen Klopp dovedie LFC do novej éry športovej prosperity, ktorej by radi boli súčasťou.

 

SinoFortone nevylučuje ani svoj počiatočný čiastočný vstup a predostrie americkým majiteľom strednodobý až dlhodobý plán odchodu. Takáto dohoda by sa dvojici čelných predstaviteľov FSG Johnovi Henrymu a Tomovi Wernerovi, ktorí najbližšie oslávia 67. narodeniny, mohla pozdávať viac.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona