Štátnym tajomníkom na hospodárstve má byť Chovanec

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:30 • 2 min
Štátnym tajomníkom na hospodárstve má byť Chovanec

BRATISLAVA – Novým štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva má byť Rastislav Chovanec. V súčasnosti pôsobí ako poradca predsedu vlády pre investície.

slovakia

left justify in out

Chovanec je predsedom dozornej rady v spoločnosti SPP distribúcia. Na poste štátneho tajomníka má nahradiť Pavla Pavlisa, ktorý by sa mal stať v najbližších dňoch ministrom hospodárstva. V tejto funkcii má nahradiť Tomáša Malatinského. Nomináciu Chovanca potvrdil agentúre SITA zdroj zo Smeru-SD.

 

Premiér Robert Fico avizoval na sobotňajšom sneme zmeny vo vláde a na postoch štátnych tajomníkov. Vymeniť by sa mali podľa informácií agentúry SITA šiesti. Zmeniť by sa mali v rezorte hospodárstva, pôdohospodárstva, financií a školstva. 

 

Agentúra SITA už v pondelok napísala, že Petra Pellegriniho má na poste štátneho tajomníka ministerstva financií nahradiť Daniel Duchoň. Pellegrini sa má v najbližších dňoch stať ministrom školstva, kde má vo funkcii nahradiť Dušana Čaploviča. Duchoň je predsedom parlamentného výboru pre financie a rozpočet a je členom výboru na kontrolu vojenských tajných služieb. V prvej Ficovej vláde pôsobil dva roky ako štátny tajomník ministerstva obrany, predtým šéfoval vojenskej nemocnici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona