Štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva sa stal Mário Mikloši

NETKY.SK • 20 November 2014, 12:10 • 2 min
Štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva sa stal Mário Mikloši

BRATISLAVA – Novým štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva je Mário Mikloši. Do funkcie ho dnes na návrh ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD) vymenovala vláda.

slovakia

left justify in out

Doterajší riaditeľ Sekcie zdravia na ministerstve Mikloši na poste vystrieda Čisláka, ktorý sa postavil do čela rezortu zdravotníctva po odvolaní Zuzany Zvolenskej. Tá rezignovala v súvislosti s kauzou sporného nákupu CT v piešťanskej nemocnici od spoločnosti Medical Group.
      

Pôvodne sa mal novým štátnym tajomníkom stať riaditeľ prešovskej fakultnej nemocnice Radoslav Čuha. Návrh s jeho menom bol 10. novembra medzi materiálmi pripravenými na rokovanie vlády. Viaceré médiá následne pripomínali, že sa do povedomia verejnosti dostal vďaka kauze bielenia zdravotnej dokumentácie v nemocnici. Prípad sa stal ešte za bývalého vedenia, Čuha však omylom poslal redaktorke televízie Markíza e-mail určený pre hovorkyňu, v tom jej radil, ako sa vyhnúť odpovedi.
      

Urológ Mikloši nie je členom strany Smer-SD. V minulosti pôsobil na urologických klinikách v Bratislave, aj v holandskom Maastrichte. Neskôr aj ako riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Malackách (v rokoch 2003 až 2004). V roku 2004 bol hovorcom ministra zdravotníctva, o rok na to pôsobil ako vedúci sekretariátu na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
      

Riaditeľom sekcie na ministerstve zdravotníctva bol Mikloši už aj v rokoch 2005 až 2006. Opäť sa ním stal v roku 2011. Má 44 rokov, je ženatý a má tri deti. Popri práci na ministerstve vykonáva lekársku prax v urologickej ambulancii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies