Štátny zástupca chce pre Hoenessa päť a pol roka za mrežami

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 12:56 • 2 min
Štátny zástupca chce pre Hoenessa päť a pol roka za mrežami

MNÍCHOV - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayernu Mníchov Uli Hoeness by si mal podľa štátneho zástupcu odsedieť päť a pol roka za mrežami za daňové úniky.

slovakia

left justify in out

Hoeness, ktorý premenil bavorský tím na jeden z najlepších na svete, v stredu priznal, že zatajil na daniach až 27,2 milióna eur. Štátny zástupca Achim von Engel zamietol obranu Hoenessa, aby nebol súdený za trestný čin a vyhol sa väzeniu, keďže sa sám dobrovoľne priznal k daňovým únikom. Von Engel mohol pre vinníka žiadať až desať rokov za mrežami. Sudca Rupert Heindl by mal oznámiť konečný verdikt ešte vo štvrtok.
     

Majster sveta z roku 1974 čelí obvineniu, že si nesplnil daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na jeho účte vo švajčiarskej banke. V januári 2013 z vlastnej vôle informoval úrady o svojom účte i o nenahlásených príjmoch na ňom z obchodovania na burze v rokoch 2003 až 2009. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies