Štátny vlakový dopravca chce kúpiť naftu za 88 miliónov eur

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 13:44 • 2 min
Štátny vlakový dopravca chce kúpiť naftu za 88 miliónov eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) plánuje nakúpiť motorovú naftu do koľajových vozidiel na štyri roky predbežne za 88,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (105,98 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Ide o dodanie trakčnej motorovej nafty Diesel do čerpacích staníc, ktorú bude štátny osobný vlakový dopravca používať ako palivo na pohon dráhových vozidiel a na kúrenie v prívesných motorových vozňoch, a to prostredníctvom automobilových a železničných cisterien.

Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, uchádzači môžu predkladať ponuky do 20. apríla, dodávateľ by mal vzísť z následnej elektronickej aukcie. Ponuka musí platiť do 31. augusta tohto roka. Železničiari chcú na základe výsledku verejného obstarávania uzavrieť rámcovú dohodu s jediným uchádzačom.

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy a výstavby SR. 
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies