Štátny tajomník envirorezortu sa stal podpredsedom OECD pre zelené hospodárstvo

NETKY.SK • 1 December 2016, 15:57 • 2 min
Štátny tajomník envirorezortu sa stal podpredsedom OECD pre zelené hospodárstvo

BRATISLAVA - Štátny tajomník envirorezortu Norbert Kurilla sa stal podpredsedom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) pre oblasť zeleného hospodárstva. Zvolili ho na inauguračnom zasadnutí pracovnej skupiny OECD GREEN Action Programme v Paríži.

slovakia

left justify in out

"Teší ma, že môžem byť súčasťou tohto programu, ktorý je vynikajúcou platformou pre zelenšie hospodárstva krajín Východnej Európy, Kaukazu a Strednej Ázie. Pridaná hodnota, ktorú Slovensko v tomto procese partnerom ponúka, sú priame skúsenosti z reformného procesu a procesu integrácie do európskych a euroatlantických štruktúr," povedal Kurilla.

 

Cieľom OECD GREEN Action Programme je podporovať politické reformy v regióne Východnej Európy, Kaukazu a Strednej Ázie. Ide o nový názov Pracovnej skupiny OECD pre implementáciu Environmentálneho akčného plánu. Zameraný je najmä na oblasti, ako sú zásobovanie vodou a hygiena, verejné a súkromné financovanie programov zameraných na životné prostredie a zmenu klímy či politické nástroje pre zelenšie hospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies