Štátny tajomník agrorezortu Andrej Gajdoš končí na vlastnú žiadosť vo svojej funkcii

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 13:28 • 2 min
Štátny tajomník agrorezortu Andrej Gajdoš končí na vlastnú žiadosť vo svojej funkcii

BRATISLAVA - Druhý štátny tajomník agrorezortu Andrej Gajdoš požiadal v utorok na vlastnú žiadosť o uvoľnenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Dnes na rokovaní vlády kabinet schválil návrh na jeho odvolanie. Gajdoš pôsobil v agrorezorte od 12. augusta 2020, keď ho schválila vláda na návrh vtedajšieho ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Meno Gajdošovho nástupcu ešte na rokovaní nepadlo, takže jediným štátnym tajomníkom rezortu pôdohospodárstva ostáva Martin Fecko.

 

img

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Prezidentka prijala demisiu Mičovského, za nového ministra pôdohospodárstva vymenovala Vlčana

Andrej Gajdoš pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka agrorezortu takmer 10 mesiacov. Ministerstvo reprezentoval na domácej, ale aj zahraničnej úrovni. S bývalým ministrom Jánom Mičovským sa pravidelne zúčastňoval na rokovaniach Rady ministrov Európskej únie pre poľnohospodárstvo a rybolov, kde agrorezort zastupoval pri nastavovaní kľúčových riešení budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky.

 

Čomu sa venoval?

Gajdoš sa na rezorte venoval najmä pôdohospodárskym témam, Pôdohospodárskej platobnej agentúre, budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politike, oblastiam súvisiacim s podporou slovenského pôdohospodárstva a koordinoval prípravu Koncepcie pôdohospodárstva do roku 2035.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona