Štátny rozpočet dosiahol za prvé tri mesiace schodok 952,7 milióna eur

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 13:59 • 2 min
Štátny rozpočet dosiahol za prvé tri mesiace schodok 952,7 milióna eur

BRATISLAVA - Štátny rozpočet Slovenska dosiahol za prvé tri mesiace tohto roka schodok vo výške 952,7 milióna eur. Znamená to zníženie oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 202,8 milióna eur, teda o 17,6 %. Informovalo o tom dnes ministerstvo financií.

slovakia

left justify in out

"Výdavky štátneho rozpočtu boli pri medziročnom porovnaní nižšie o 294,2 milióna eur," priblížil rezort financií. Predstavuje to zníženie o 8,1 %. Zároveň medziročne narástli daňové príjmy o 1,9 %, čiže o 37,5 milióna eur. Do rozpočtu tak prúdilo viac peňazí z daní z príjmov právnických osôb či z dane z príjmov vyberaných zrážkou. Naopak, menej sa vybralo na dani z príjmov fyzických osôb či na dani z pridanej hodnoty a na spotrebných daniach.

"Oproti rovnakému obdobiu minulého roka boli príjmy štátneho rozpočtu nižšie o 91,4 milióna eur, teda o 3,7 %," uviedlo ministerstvo financií.

Za poklesom výdavkov štátneho rozpočtu stojí podľa financmajstrov najmä pokles výdavkov na transfer Sociálnej poisťovni. Tie sa medziročne znížili o 264,6 milióna eur, čiže o 59,5 %. "Obdobne došlo aj k medziročnému poklesu výdavkov na obsluhu štátneho dlhu o 23,4 milióna eur, čiže o 5,2 %," doplnil rezort financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies