Štátny podiel v Slovak Telekome chce vraj Deutsche Telekom

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:04 • 2 min
Štátny podiel v Slovak Telekome chce vraj Deutsche Telekom

BRATISLAVA - Záujemcom o kúpu minoritného štátneho podielu v spoločnosti Slovak Telekom má byť jej majoritný vlastník Deutsche Telekom.

slovakia

left justify in out

Informujú o tom agentúry Reuters aj Bloomberg s odvolaním sa na nemenované zdroje oboznámené so situáciou. Samotný Deutsche Telekom tieto informácie odmietol oficiálne komentovať. Deutsche Telekom pritom v Slovak Telekome drží 51 %, zvyšných 49 % je v rukách štátu.

 

Štátny podiel v Slovak Telekome sa mal pôvodne predávať prostredníctvom verejnej ponuky akcií. Minister financií Peter Kažimír však vo štvrtok uviedol, že štát nebude pokračovať v procese predaja podielu cez burzy, pretože dostal lepšiu ponuku od nemenovaného strategického investora. Dopyt na kapitálových trhoch pritom pri verejnej ponuke akcií vygeneroval cenu na spodnej hranici ponukového pásma, teda 17,70 eura za akciu. Za celý predávaný podiel by tak predajom cez burzu štát zinkasoval 750 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies