Štátny orgán dá zarobiť alternatívnemu dodávateľovi

NETKY.SK • 25 August 2013, 11:20 • 2 min
Štátny orgán dá zarobiť alternatívnemu dodávateľovi

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany si za svojho dodávateľa elektriny vybralo spoločnosť Magna E.A.

slovakia

left justify in out

Alternatívnym dodávateľom energií sa darí preraziť aj vo verejnej či štátnej správe. Už v nejednom prípade porazili so svojou ponukou dodávok elektriny či plynu tradičných dodávateľov, v ktorých má štát majoritný podiel. Ostatným príkladom je Ministerstvo obrany SR, ktoré si v tendri vybralo za svojho dodávateľa elektriny spoločnosť Magna E.A.

Ako vyplýva z informácií zverejnených v úradnom vestníku EÚ, rezort obrany zaplatí alternatívnemu dodávateľovi za dodávku elektriny 14,7 mil. eur s DPH. Ten mu za to dodá elektrinu v objeme necelých 92 tisíc megawatthodín. Ministerstvo si dodávateľa elektriny vybralo na základe elektronickej aukcie, do ktorej sa prihlásili traja uchádzači. Rozhodovala najnižšia ponúknutá cena. 

Spoločnosť Magna E.A. je jedným z nových obchodníkov na energetickom trhu. Firma dodáva elektrinu od roku 2007, je držiteľom licencie od Úradu pre reguláciu sieťových odvetví pre podnikanie v energetike v oblasti dodávky elektriny aj plynu. Ako informuje spoločnosť na svojej internetovej stránke, v súčasnosti má viac ako 8 tisíc klientov, z toho približne 5 tisíc domácností. Od roku 2011 dodáva spoločnosť aj zemný plyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies