Štátni zamestnanci v Singapure budú mať v práci zablokovaný internet

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 10:55 • 2 min
Štátni zamestnanci v Singapure budú mať v práci zablokovaný internet

SINGAPUR - Štátni zamestnanci v Singapure budú mať od budúceho roka na svojich pracovných počítačoch zablokovaný prístup k internetu.

slovakia

left justify in out

Zámerom tohto opatrenia je zamedziť "možným únikom informácií prostredníctvom e-mailov a zdieľaných dokumentov", informoval dnes denník Straits Times.

 

Vládni úradníci budú mať taktiež zakázané preposielať údaje akokoľvek súvisiace s náplňou svojej práce do súkromných e-mailových schránok. Obyvatelia tohto ázijského mestského štátu reagovali na pripravované opatrenia s prekvapením a pochybnosťami, pričom svoje negatívne dojmy mnohí prezentovali na webe.

 

Niektorí tento krok považujú dokonca za extrémne riešenie, pretože sa týka aj učiteľov, ktorí nenarábajú s príliš citlivými informáciami. Podľa uvedeného singapurského periodika bol príslušný obežník s novými nariadeniami rozoslaný všetkým vládnym úradom, ministerstvám, ako aj štatutárnym výborom.

 

Úrad pre rozvoj informačných a komunikačných technológií (IDA), ktorý inkriminované opatrenie vypracoval, tvrdí, že sa tým zníži riziko kybernetických útokov a vytvorí sa "bezpečnejšie pracovné prostredie". Opatrenie sa bude týkať všetkých 100.000 počítačov v užívaní štátnymi zamestnancami v krajine.

 

Niektorí Singapurčania na sociálnych médiách špekulovali, či týmto opatreniam nepredchádzal incident súvisiaci s prelomením bezpečnosti vládnych počítačových sietí. Činitelia túto možnosť nepotvrdili ani nevyvrátili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies