Štátni zamestnanci v Grécku vyhlásili 24-hodinový generálny štrajk: V krajine vládne chaos

NETKY.SK • 14 December 2017, 10:45 • 2 min
Štátni zamestnanci v Grécku vyhlásili 24-hodinový generálny štrajk: V krajine vládne chaos

ATÉNY - Zamestnanci gréckeho verejného sektora vyhlásili vo štvrtok 24-hodinový generálny štrajk, ktorý ochromil služby i dopravu po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Odbory týmto spôsobom protestujú proti úsporným opatreniam, ktoré by mali pokračovať aj po skončení tretieho medzinárodného záchranného balíka pre Grécko v roku 2018.

 

K štrajku sa pripojili zamestnanci štátnych nemocníc, ktoré prijímajú len naliehavé prípady. Štátne školy zostali zatvorené. Obmedzená je aj verejná doprava, ktorá má počas dňa fungovať len v určitých hodinách. Na letiskách, ktorých zamestnanci sa zapojili do štrajku, dochádza k meškaniam a rušeniu letov.

 

Grécko v roku 2010 zachránil pred bankrotom balík medzinárodnej finančnej pomoci. Veritelia z členských krajín eurozóny a Medzinárodný menový fond (MMF) však výmenou za ňu prinútili krajinu k drastickým zníženiam výdavkov, ktoré zvýšili úroveň chudoby a nezamestnanosti v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies