Štátni zamestnanci v Grécku štrajkujú proti úsporným opatreniam

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 15:08 • 2 min
Štátni zamestnanci v Grécku štrajkujú proti úsporným opatreniam

ATÉNY - Desaťtisíce zamestnancov gréckeho verejného sektora vstúpili v pondelok do štrajku na protest proti ďalším úsporným opatreniam potrebným na uvoľnenie novej časti medzinárodnej pomoci.

slovakia

left justify in out

V centre Atén sa zišlo asi 4000 demonštrantov vrátane policajtov, ktorí prišli vyjadriť nesúhlas s plánovaným prepúšťaním v štátnom sektore. Štrajk a grécka Konfederácia zväzov verejných zamestnancov (ADEDY), podľa ktorej nezamestnanosť už teraz dosahuje 30 percent, pričom nové opatrenia túto situáciu ešte zhoršia a krajinu uvrhnú do chudoby.

Medzinárodní veritelia zatiaľ nevyplatili Grécku ďalšiu tranžu z finančnej pomoci v sume 8,1 miliardy eur, kým ich Atény nepresvedčia, že sú na dobrej ceste splniť ciele v oblasti reforiem. Očakáva sa, že ministri financií eurozóny rozhodnú o tejto záležitosti v pondelok. Grécko síce nesplní všetky ciele v oblasti reformy verejného sektora, očakáva sa však, že zaradí 25 000 štátnych zamestnancov do takzvanej schémy mobility, v rámci ktorej sú zamestnanci do obdobia jedného roka premiestnení na iné oddelenie alebo prepustení. Vláda by mala do konca roku prepustiť asi 4000 štátnych zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies