Francúzski státni zamestnanci presviedčali migrantov v tábore, aby odišli

NETKY.SK • 26 Február 2016, 17:34 • 2 min
Francúzski státni zamestnanci presviedčali migrantov v tábore, aby odišli

CALAIS - Francúzski štátni zamestnanci dnes chodili od stanu k stanu v rozsiahlom tábore migrantov pri prístavnom meste Calais a presviedčali obyvateľov, aby odišli.

slovakia

left justify in out

Presvedčovacia akcia sa konala deň po tom, čo francúzsky súd rozhodol, že masové vypratávanie tábora úradmi sa môže uskutočniť.

 

Skupiny aktivistov naklonených migrantom takisto robili obchôdzky okolo stanov v tábore, nazývanom aj "džungľa", a naliehali na obyvateľov, aby zostali, lebo inak "budú ich domovy zničené".

 

Komplexné štvrtkové rozhodnutie súdu znamená, že zlikvidované môžu byť iba priestory, kde migranti spávajú - ale nesmie dôjsť k okamžitej demolácii spoločných priestorov slúžiacich ako modlitebne, škola či centrum pre ženy. Tento verdikt spôsobil zmätok a nejasnosti.

 

Úrady chceli dosiahnuť vydanie súdneho nariadenia, ktoré by im umožňovalo tábor zlikvidovať. Aktivisti naopak žiadali odklad vypratávania tábora.

V tábore pri Calais sú zhromaždené tisíce migrantov z najproblematickejších miest sveta, ktorí sa snažia trajektom alebo Eurotunelom pod Lamanšským prielivom prekĺznuť do Británie. Preplnenosť tábora však spôsobuje vo Francúzsku bezpečnostné napätie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies