Štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni má šéfovať Miroslav Kočan

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 13:42 • 2 min
Štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni má šéfovať Miroslav Kočan

BRATISLAVA - Štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) by mal viesť Miroslav Kočan. Po dnešnom rokovaní vlády to oznámil minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

"Je to človek, ktorý pochádza z poisťovacieho sektora a pôsobil asi 12 rokov v spoločnosti Allianz či už na slovenskej úrovni, tak aj na regionálnej," priblížil šéf rezortu.

 

Drucker už predtým avizoval, že štátnu poisťovňu má viesť človek mimo sektora zdravotníctva. Najväčšej poisťovni na slovenskom trhu od vlaňajška šéfuje Miroslav Vaďura, ktorý nahradil Marcela Foraia. Ten odišiel z riaditeľského kresla pre kauzu zmlúv s jeho tetou Annou Sučkovou.

 

Nový šéf rezortu oznámil minulý týždeň už aj zmenu na čele Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Od mája ho vedie Tomáš Haško. Dovtedajšia šéfka Monika Pažinková po rozhovore s Druckerom koncom marca rezignovala, funkcia jej zanikla 30. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies