Štátne železnice zavádzajú nový IC vlak: Z Bratislavy do Košíc už od 10 eur!

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:36 • 2 min
Štátne železnice zavádzajú nový IC vlak: Z Bratislavy do Košíc už od 10 eur!

BRATISLAVA - InterCity (IC) vlaky, ktoré premávajú na severnej trase z Bratislavy do Košíc, čakajú od nedele 15. júna zmeny.

slovakia

left justify in out

Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zníži v týchto vlakoch vo vybrané dni ceny cestovného, zároveň začne vypravovať aj ďalší IC vlak. Pôjde o spoj z Bratislavy do Prešova a Humenného a späť.
     

"V prieskumoch zaznamenávame rastúci záujem o priamu a rýchlu dopravu zo vzdialenejších miest východného Slovenska na západ krajiny a naopak," odôvodnil riaditeľ úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt. Nový IC vlak s názvom Šarišan bude obsluhovať mestá priamo na trase, okrem Humenného aj Vranov nad Topľou, Strážske, či Hanušovce nad Topľou.
     

Súčasne dopravca od nedeľnej pravidelnej úpravy cestovného poriadku zmení aj ceny lístkov v IC vlakoch. Menej vyťažené vlaky počas týždňa zlacnejú pre určité skupiny ľudí. Konkrétne pôjde o prvé ranné IC vlaky z Bratislavy do Košíc v pondelok až v stredu. "Mladí ľudia do 26 rokov a seniori tak budú mať cestu z Bratislavy do Košíc vo vybraných spojoch za cenu od 10 eur," priblížila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
     

Doprava zvýhodní aj limitovaný počet lístkov v ktoromkoľvek IC vlaku na trase z Popradu do Košíc. Spoločnosť súčasne upraví ranné spojenie z Košíc do Bratislavy počas víkendov. "Prieskumy o preferovanej možnosti cestovania ukázali, že cez víkendy je záujem o spojenie v neskoršom čase," odôvodnila Morháčová. Preto pôjde namiesto skorého ranného spoja, ktorý vyráža z Košíc 5.20 h, neskorší IC vlak s odchodom z Košíc o 9.19 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona