Štátne nemocnice nebudú znižovať platy zdravotníkov

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:44 • 2 min
Štátne nemocnice nebudú znižovať platy zdravotníkov

BRATISLAVA - Štátne nemocnice neznížia pre novú zákonnú úpravu platov zdravotníkov mzdy svojich zamestnancov. Platy zdravotníkov v nemocniciach by sa mali upravovať od budúceho roka. Asociácia štátnych nemocníc SR sa so zdravotníckymi odborármi vo štvrtok (15.10.) dohodla, že plat na budúci rok sa nikomu nezníži.

slovakia

left justify in out

Štátne nemocnice v dohode so Slovenským odborovým zväzom zdravotníctva a sociálnych služieb deklarovali, že mzdy zachovajú na súčasnej úrovni, pokiaľ sa nezmenia podmienky práce z pohľadu náročnosti a pracovné výsledky zamestnanca. "Platí aj za predpokladu, že bude schválený zákon, ktorý bude riešiť odmeňovanie zdravotníckych pracovníkov," píše sa v dohode.

 

Novelou zákona, ktorá upravuje mzdy zdravotníkov v nemocniciach, sa bude parlament zaoberať na najbližšej schôdzi. Právna norma, ktorá naráža na odbor zástupcov zdravotníkov, má platiť od začiatku budúceho roka. Zdravotníci už spustili akciu, ktorá by mohla viesť k podaniu hromadných výpovedí po vzore lekárov z roku 2011.

 

Nepáči sa im, že vládny zákon by mal upraviť len mzdy zdravotníkov pracujúcich v nemocniciach, i nezohľadňovanie praxe v plate. Sesterská komora tiež upozorňovala, že sestrám pracujúcim v štátnych nemocniciach sa má zákonne znížiť základná zložka mzdy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies