Štátne nákladné Cargo dosiahlo za prvý polrok zisk dva milióny eur

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:13 • 2 min
Štátne nákladné Cargo dosiahlo za prvý polrok zisk dva milióny eur

BRATISLAVA - Štátny nákladný dopravca Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) dosiahol za 1. polrok tohto roka zisk vo výške dva milióny eur.

slovakia

left justify in out

Oproti plánu je to podľa hovorcu firmy Martina Halandu lepšie o 4,8 milióna eur.
     

"A to najmä vďaka nižším nákladom a jednorazovým príjmom na strane výnosov," opísal Halanda pre TASR. Prevádzkové výnosy firmy pritom za prvých šesť mesiacov dosiahli 148,1 milióna eur. Oproti plánu to predstavuje o 1,5 milióna eur, čiže o 1 % viac.
     

"Na dosiahnutí týchto výnosov sa podieľal predovšetkým jednorazový efekt z odpredaja dlhodobého majetku a vyššie tržby z opravárenstva," vysvetlil Halanda.
     

ZSSK Cargo zároveň od januára až do júna prepravilo 17,5 milióna ton tovarov. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa však objem prepravy znížil o 0,3 milióna ton, čo predstavovalo pokles o 2 %.
     

Prevádzkové náklady firmy boli voči plánu nižšie o 13,6 milióna eur. V porovnaní s minulým rokom boli nižšie o 0,6 milióna eur. U štátneho dopravcu aktuálne pracuje 6043 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies