Štátna ZSSK vyhlásila súťaž na nové vlaky pre Banskú Bystricu za 77 miliónov eur

NETKY.SK • 19 November 2015, 08:58 • 2 min
Štátna ZSSK vyhlásila súťaž na nové vlaky pre Banskú Bystricu za 77 miliónov eur

BRATISLAVA - Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) hľadá dodávateľa nových dieselmotorových vlakov, ktoré by mali jazdiť po tratiach v Banskobystrickom kraji. Cenu za ich dodávku odhadujú železničiari vo výške 77 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

ZSSK chce nakúpiť sedem jednotiek minimálne so 160 miestami na sedenie a jednu najmenej so 110 sedadlami. V rámci zákazky je aj možnosť uplatnenia si opcie na ďalších 13 jednotiek minimálne so 110 miestami na sedenie. Podľa predpokladov železničiarov by sa mali nové vlaky dodávať v období od septembra 2017 až do júna 2019. "Nasadzovanie do prevádzky bude prebiehať plynule v nadväznosti na dodávky," uviedla pre TASR hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

 

Kritériom pre výber víťaza bude v tendri ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. V rámci nej budú železničiari posudzovať predovšetkým celkovú cenu za dodanie nových vlakov, ako aj počet miest na sedenie či rozstup sedadiel orientovaných oproti sebe, alebo najnižšie priemerné náklady na prevádzku a údržbu.

 

V súťaži sa použije elektronická aukcia a zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 11. januára 2016.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona