Štátna ZSSK pridáva pred Veľkou nocou 19 vlakov a spoje posilní o 100 vozňov

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 15:59 • 2 min
Štátna ZSSK pridáva pred Veľkou nocou 19 vlakov a spoje posilní o 100 vozňov

BRATISLAVA - Pred veľkonočnými sviatkami už každoročne stúpa záujem ľudí o cestovanie vlakmi.

slovakia

left justify in out

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto pridáva v tomto období 19 vlakov a vybrané spoje posilní o vyše 100 vozňov. Prioritne to budú podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej expresné spoje, rýchliky či regionálne rýchliky.

 

"Predbežne je najväčší záujem najmä o cestovanie v stredu 23. marca a vo štvrtok 24. marca," priblížila Morháčová. Vo štvrtok tak dopravca pridáva päť posilových vlakov. A to z Bratislavy predovšetkým smerom na stredné a východné Slovensko.

 

"V pondelok 28. marca zasa v opačnom smere pôjde naviac 12 vlakov," dodala hovorkyňa. Okrem toho ZSSK vypraví aj dva mimoriadne "veľkonočné vlaky". A to vo štvrtok 24. marca a v utorok 29. marca. Štvrtkový mimoriadny veľkonočný vlak bude vyrážať z Bratislavy o 14.30 h a pôjde cez Žilinu až do Košíc, kam má príchod o 20.26 h. Utorkový mimoriadny spoj pôjde o 14.19 h z Košíc cez Žilinu do Bratislavy s príchodom do 20.23 h.

 

Dopravca bude podľa Morháčovej priebežne informovať o predaných miestenkách. Tie sa predávajú len do diaľkových vlakov. "Z denného priemeru 1450 vlakov predstavujú diaľkové spoje približne 220 vlakov, vyše 1200 vlakov sú regionálne spoje," vyčíslila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies