Štátna VšZP bude pre rekordnú stratu potrebovať na podporu 150 miliónov eur

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:00 • 2 min
Štátna VšZP bude pre rekordnú stratu potrebovať na podporu 150 miliónov eur

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá v tomto roku očakáva rekordnú stratu, bude potrebovať dofinancovanie vo výške 150 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vlastnými úspornými opatreniami chce ušetriť vyše 115 miliónov eur. Oznámil to dnes šéf poisťovne Miroslav Kočan. Počíta s tým aj ozdravný plán, ktorý VšZP v piatok (16.12.) predložila Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

 

Kočan očakáva, že strata štátnej poisťovne bude na konci roku 225 až 250 miliónov eur. Po prijatých úsporných opatreniach, napríklad v oblasti nákladov na lieky či špeciálny zdravotnícky materiál, by mala na budúci rok podľa jeho slov dosiahnuť 180 miliónov eur. "Budeme potrebovať dofinancovať VšZP," vyhlásil preto Kočan. O forme štátna poisťovňa rokuje s ministerstvami zdravotníctva a financií.

 

Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá je najväčšou na trhu, je v strate od augusta po tom, čo zreálnila tvorbu technických rezerv. Vlani VšZP vykázala zisk 17,6 milióna eur, podľa súčasného vedenia mala však skončiť v mínuse. Bývalý riaditeľ VšZP Miroslav Vaďura si za výsledkom stojí. VšZP ešte v takejto vysokej strate nebola. Doteraz najvyššiu mala v roku 2010, a to vyše 120 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies