Štátna správa prerušila zakladateľovi WikiLeaks Assangovi prístup na internet

NETKY.SK • 17 Október 2016, 17:44 • 2 min
Štátna správa prerušila zakladateľovi WikiLeaks Assangovi prístup na internet

LONDÝN - Zakladateľovi webovej stránky WikiLeaks Julianovi Asangeovi, ktorý sa už vyše štyri roky ukrýva na ekvádorskej ambasáde v Londýne, prerušili prístup na internet. Podľa tlačovej agentúry AP je za tento krok zodpovedný bližšie neidentifikovaný štátny orgán.

slovakia

left justify in out

Assange sa pobytom na veľvyslanectve vyhýba vydaniu do Švédska pre obvinenia zo sexuálnych trestných činov.

 

Stiesnené pomery nezabránili austrálskemu bojovníkovi za transparentnosť v ďalšej práci: jeho webová stránka WikiLeaks pokračuje v zverejňovaní citlivých dokumentov vrátane odhalení, ktoré znervóznili tím prezidentskej kandidátky americkej Demokratickej strany Hillary Clintonovej v čase, keď jej kampaň vstupuje do záverečnej fázy.

 

Assange dnes nereagoval na telefonáty, SMS správy ani e-maily. Žena, ktorá zdvihla telefón na veľvyslanectve, povedala, že nemôže poskytnúť žiadne informácie. Na e-mail bezprostredne nereagoval ani ekvádorský veľvyslanec v Londýne. Vyjadriť sa odmietla taktiež londýnska metropolitná polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies