Štátna duma schválila vstup Ruska do WTO

NETKY.SK • 11 Júl 2012, 06:02 • 2 min
Štátna duma schválila vstup Ruska do WTO

Štátna duma schválila vstup Ruska do WTO - Svet Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, dnes ratifikovala dohodu o vstupe Ruska do Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Poslanci odhlasovali dohodu v pomere hlasov 238 za a 208 proti, keď ju podporili

slovakia

left justify in out

img

Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, dnes ratifikovala dohodu o vstupe Ruska do Svetovej obchodnej organizácie (WTO).
      Poslanci odhlasovali dohodu v pomere hlasov 238 za a 208 proti, keď ju podporili členovia vládnucej strany Jednotné Rusko. Naopak, opozícia hlasovala proti. Parlament tak splnil podmienku ratifikácie dohody najneskôr do 23. júla. Plnoprávnym členom sa Rusko stane po 30 dňoch od ratifikácie dohody v parlamente.
      Ruská federácia je najväčšou ekonomikou mimo tejto medzinárodnej obchodnej organizácie a až 18 rokov sa snažila do WTO dostať. Mnohí Rusi, najmä podnikatelia, sa však obávajú, že vstup krajiny do WTO, s ktorým bude spojené zníženie dovozných ciel, ďalej limity na dotácie a otvorenie niektorých sektorov ekonomiky, ich firmy poškodí.
      Proti vstupu Ruska do organizácie dnes preto pred budovou Štátnej dumy protestovali viacerí aktivisti a s nimi aj niekoľko poslancov Komunistickej strany. Podľa opozície Rusko nie je na vstup do WTO pripravené a takýto krok poškodí záujmy krajiny. Obávajú sa, že otvorenie trhu zničí mnohé sektory ekonomiky. Ruský Najvyšší súd však v pondelok (9.7.) rozhodol, že dohoda o vstupe Ruska do WTO aj s danými podmienkami je v súlade s ústavou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies