Štátna duma schválila Dmitrija Medvedeva za premiéra

NETKY.SK • 8 Máj 2018, 17:02 • 2 min
Štátna duma schválila Dmitrija Medvedeva za premiéra

MOSKVA - Dolná komora ruského parlamentu schválila v utorok veľkou väčšinou hlasov Dmitrija Medvedeva za premiéra krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry TASS získal podporu 374 poslancov a 56 bolo proti. Strana Jednotné Rusko a liberálni demokrati sa vyjadrili, že budú hlasovať za schválenie Medvedeva, pokým komunisti a strana Spravodlivé Rusko sa nechali počuť, že mu dôveru nedajú.

 

Na ďalšie funkčné obdobie navrhol v pondelok Medvedeva Vladimir Putin, ktorý v ten istý deň zložil prezidentský sľub a ujal sa svojho štvrtého funkčného obdobia na čele Ruskej federácie.

 

Medvedev (52) riadil ruský kabinet počas uplynulých šiestich rokov. Predtým bol štyri roky ruským prezidentom, zatiaľ čo funkciu premiéra zastával Putin. Odvtedy sa zmenou ústavy predĺžil prezidentský mandát na šesť rokov.

 

Nový premiér musí do jedného týždňa predstaviť prezidentovi návrhy na štruktúru federálnych orgánov výkonnej moci, kandidátov na svojich námestníkov a kandidátov na federálnych ministrov. Putin získal ďalší šesťročný mandát v prezidentských voľbách, ktoré sa konali v marci. So ziskom vyše 77 percent hlasov sa stal ich jednoznačným víťazom.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona